John Stotts röst snart i era datorer

Den 27 april fyller Dr. John Stott 90 år. Han är en av de mest centrala personerna i den evangelikala rörelsen och en av författarna bakom Lausannedeklarationen. Som en hyllning till Dr. John Stott lägger sajten www.rom1017.se ut material av och om John Stott på hans födelsedag den 26 april.

Notera också att samma dag presenterar Svenska Evangeliska Alliansen (sea) en bok med texten till Lausannedeklarationen, Maniladeklarationen och Kapstadsöverlåtelsen på svenska. Se vidare www.sea.nu.

rom1017.se kommer att erbjuda inspelningar av John Stott tolkade till svenska. De första kommer att ligga på sajten på hans födelsedag. Några av inspelningarna har varit bortglömda och har nu grävts fram ur arkiv där de legat dolda i många år.
Man hoppas också kunna erbjuda en sammanställning av länkar och en bibliografi.

John Stott är född den 27 april 1921. Han blev ordinerad präst inom den Anglikanska kyrkan 1945. Han kom sedan att knytas till All Souls Church i centrala London. Det var kyrkan där han växt upp och där kom han i olika kapaciteter att arbeta från 1945 och framåt. John Stott är en av huvudförfattarna till Lausannedeklarationen från 1974 och har även skrivit ett stort böcker, flera finns översatta till svenska bland annat ”Kristen på tröskeln till 2000-talet”, ”Kristendomens ABC” och ”Att förstå Bibeln”. John Stott har besökt Sverige vid flera tillfällen, däribland Lund på 60-talet, Stockholm och Göteborg 1992. I dag är John Stott pensionär och bor på The College of St Barnabas, Lingfield, ett pensionärshem för anglikanska präster. John Stott har fått en rad utmärkelser. Flera hedersdoktorstitlar, ordnar, utsetts till kaplan åt drottning Elizabeth II. 2005 rankades han av Time Magazine som en av världens 100 mest inflytelserika personer. Och New York Times skrev ”Om de evangelikala kristna skulle välja en påve är John Stott den person som troligen skulle bli vald” (Nov 2004). Den 27 april 2011 fyller han 90 år.

Genom att lägga ut material av och om John Stott vill de ansvariga på rom1017.se hylla och hedra en  gudsman som betytt och betyder mycket för den evangelikala rörelsen i världen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>