2024 års KP-stipendier

– I år har vi fått in många intressanta ansökningar och fått ta del av spännande projekt. Vi har beslutat att stötta fyra stipendiater som på olika sätt knyter an och inspirerar till samtal om existentiella frågor, tro och hopp, säger Mikael Kindbom, ordförande för KP. 
Årets totala stipendiesumma uppgick till 97.000 kronor. 

Föreningen Valvet tilldelas 30.000 kronor för arbete och produktion av podden Sökarna – en samtalspodd om människa, Gud, fördjupning och längtan som nått en bred publik. Podden har under långa perioder toppat poddtoppen i kategorin ”Religion och spiritualitet.” Föreningen verkar för personlig fördjupning som kan leda fram till en förnyelse av det offentliga samtalet, kulturen och av den politik som ramar in våra liv. 

Emmy Stiernblad tilldelas 30.000 kronor för en studieresa till Kenya för besök och intervjuer med missionärer och deras livsval. Resan är del av ett romanprojekt som delvis syftar till att skildra människor som radikalt söker leva och forma sina liv i enlighet med sin tro. Emmy är fastighetsförvaltare och frilansskribent och har bland annat skrivit för Dagen, NOD, Tidens Tecken och UNT. 

Marie Arnfjell tilldelas 25.000 kronor för att starta upp och utveckla 60 Seconds – en vlogg som riktar sig till troende såväl som icke-troende med fokus på att lyfta hopp och tro. Marie ligger bakom JUNIA och Sisters International och har genom dessa verksamheter genomfört flera kvinnokonferenser och har dessutom gett ut boken Älskad Aldrig Bortglömd. 

Malina Abrahamsson tilldelas 12.000 kronor för att besöka konferensen Fortellingens kraft, en konferens i Norge som samlar cirka 300 journalister för inspiration och förkovran i berättande journalistik. Malina är journalist och författare och arbetar främst med längre berättande reportage och personporträtt. 

För ytterligare information: Kontakta Mikael Kindbom 070-684 48 16
KP:s stipendiatutskott består av: Mikael Kindbom, ordförande KP, Ann Jonsson, vice VD Dagen och Carolina Johansson, journalist och författare. 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>