Toppolitiker angriper Dagen

Varför ska man älta att homosexuella äntligen ska få lika rättigheter som andra att gifta sig när det finns så många uppenbara orättvisor i vårt samhäller som väntar på att angripas?

Det undrar Vänsterpartiets toppkandidat Jonas Sjöstedt i en debattartikel i Newsmill. Han tillfrågades om att svara på en enkät och blev förvånad när han såg urvalet av frågor. Han hade väntat sig frågor om globala orättvisor, vapenhandel och liknande och tyckte att ”Den här valrörelsen kan ju behöva ett lite större perspektiv och eftertanke grundat på ett kristet kärleksbudskap”.

Men så blev det inte.

”Tidningen Dagens enkät blev en stor besvikelse. Frågorna passar som hand i handske med en sunkig konservatism som inte bryr sig om globala rättvisefrågor. Varför är det så viktigt för Dagen att ställa frågor kring fosterdiagnostik, samkönade äktenskap, dödshjälp och invandring? Fråga 9 lyder: ”Anser du att det kan vara positivt med ett tillfälligt invandringsstopp?” Det finns inget annat parti än SD som driver denna fråga. Varför tycker då Dagen att den är så viktig att lyfta upp? Hade det inte varit mer prioriterat att fråga hur dagens inhumana flyktingpolitik skulle kunna bli bättre? undrar Sjöstedt.

Han ifrågasätter också att Dagen ska ”älta att homosexuella äntligen ska få lika rättigheter som andra att gifta sig när det finns så många uppenbara orättvisor i vårt samhäller som väntar på att angripas?”.

Slutligen anser han att Dagen  ”tycks göra det man kan för att måla fast sig i den högerkristna återvändsgränden”. Till stöd för detta åberopar han att i Dagen intervjuas SD:s Jimmie Åkesson i en lång videointervju utan att få en enda kritisk fråga om partiets rasism. Samma tidning nekar att ta in en annons för ett ungdomsläger för kristna HBTQ-ungdomar”.

Han avslutar med följande fråga: ”Vart är Dagen på väg? Frågan måste ställas”.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>