stanley.se

Kristna journalister ligger lågt

Kristna journalister skulle kunna ha ett betydande inflytande i media. Hur ofta ser vi de troende reportrarna på tidningar, radio och TV- de är relativt många – dela med sig av sin tro? Sällan. Alltför sällan. I stället väljer de den bekväma vägen och ligger lågt med sin tro. Andra grupper tycks göra allt för att sätta sig själva på dagordningen. En grupp som tycks ha öppna dörrar i media är de homosexuella. Jag ska nämna några exempel. I sommar gick det en serie i P1 om bibliska gestalter. En i och för sig uppskattad serie. I avsnittet om Rut antyds det att hon bröt upp tillsammans med sin svärmor när olyckan drabbat hennes familj. Sedan höll dessa kvinnor ihop på ett sätt som radion antydde hade med ett påstått lesbiskt förhållande att göra. För att förstärka detta intryck illustrerades berättelsen med ett vittnesmål av en kvinna som i unga år chockerade den katolska rörelse i Sverige som hon var tung ledare för igenom att gå ut med sin homosexualitet.

I P3 nyligen handlade ett program om helgon. Gissa vem man lyfte fram? Fotografen Elisabeth Olsson som gjort en särskild helgonkalender och månaden september hade som tema en så kallad regnbågsfamilj. På fotot två mån, två kvinnor och en bebis.

I Stockholms stifts tidning nyligen handlade det om när Jesus låter bota en slavpojke till en romersk officer. En homosexuell teolog lyckas tolka detta som att Jesus därmed godkände ett sexuellt förhållande mellan denne officer och slavpojken ty det ska ha varit ett vanligt sätt att umgås på på den tiden. I princip skulle alltså Jesus godkänna pedofili.

I dagspressen ser vi dagligen attacker mot den som vågar säga nej till samkönade äktenskap. Här behöver inte ens de homosexuella agera. Dagordningen tycks vara satt av sig själv. Den politiska korrektheten just nu kräver helt enkelt ett godkännande av ett nytt äktenskapsbegrepp.

Tänk om vi kristna kunde sätta agendan oftare. Som reporter på DN kan en kristen föreslå ett reportage om en alkoholist som blivit frälst. Som TV-fotograf kan en troende åka till ett missionsland och levandegöra alla som brinner för en förändrad värld. Som frälst radiojournalist kan du föreslå att fler kristna får plats i debatterna i Studio 1 och P1 morgon.

Stå för er tro. Och ni kommer att brinna för era jobb ännu mer.

Mikael Kindbom
9 september 2007

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>