Tidningen Dagen blir norskägd och får ny ledning

Just nu pågår slutförhandlingar i en ny nordisk medieaffär, skriver tidningen Dagen. Det är norska Mentor Medier som vill förvärva svenska mediekoncernen Swedmedia, med företag som Dagen och bokförlaget Libris.

Samtidigt införs publisherlösning på Dagen, som innebär att chefredaktör och vd enas i en roll, publisher. I väntan på nya ägare går Swedmedias koncernchef, Daniel Grahn in i den uppgiften. Tidigare chefredaktör Elisabeth Sandlund blir ledarskribent och redaktör, medan, vd Ingvar Andersson kommer att arbeta med koncernens strategiska utvecklingsprojekt.

– Hela vårt bolag står inför stora förändringar och många positiva utmaningar. Styrelsen har vägt samman ett flertal parametrar i sina beslut, säger Tomas Brunegård, ordförande i Swedmedia AB, till Dagen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>