Dagen flyttar

Dagen flyttar in till Pressens hus i Stockholm berättar tidningen i dag. Där sitter redan Berling media med till exempel Kyrkans tidning.
Därmed flyttar man från närförort tillbaka till innerstaden. Från Konstfack som närmaste granne till Kyrkans tidning.

- De är konkurrenter, så något redaktionellt samarbete blir det inte, säger Dagens vd Ingvar Andersson på Dagen.se. Kan det finnas andra former för samarbete kring administrativa funktioner ska vi titta på det. Men det finns inget sådant inskrivet i avtalet. Vi har en egen avskild våning i Pressens hus, och har ingen insyn i de andra tidningarna.

Chefredaktören Elisabeth Sandlund uttalade sig inte om saken i Dagen-artikeln.

Att Dagen tänkte flytta till Pressens hus förnekades ihärdigt av Elisabeth Sandlund vid KP-lunchen för en månad sedan. Kyrkans tidning kände redan då till planerna men på en direkt fråga förnekade Sandlund att det var aktuellt på något sätt. Samma rykte har cirkulerat tidigare. Men närheten till Kyrkans tidning, samtidigt som Dagen tappar mer och mer av sin pingstprofil, är nog känslig.

Beslutet togs i torsdags kväll vid Dagens styrelsemöte. Senast 1 oktober flyttar de.

stanley_80
Stanley Almqvist

1 comment to Dagen flyttar

  • Elisabeth Sandlund

    Jag vill påpeka att jag uttalade mig i god tro när jag medverkade vid KP-lunchen. I det läget var vi inställda på att projektet “flytt till Kungsholmstorg” som hade diskuterats inte längre var aktuellt,framför allt därför att detta alternativ hotade att bli för dyrt. I stället tittade vi på två andra lösningar utanför tullarna. Inte så lång tid efter lunchen blåstes det liv i Kungsholmstorgsalternativet igen och det visade sig möjligt att hitta ett konkurrenskraftigt avtal.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>